16.6.2010

Tuoksua ja taidetta

"F.F. Villan V."
Kauniilla pohdiskelevalla taiteilijaystävälläni on näyttely meneillään, menin tutustumaan siihen tänään. Juttelimme ja katselimme erityisesti hänen kokeilujaan "tilkkumaisesti" paperimassasta, väristä, kierrätyspaperia kuten puhelinluetteloa löytyi niistä. Myös hänelle jäi hyvä olo meidän Tunteiden kerste -näyttelystä. Tämän näyttelyn kolmen koplan teemoja jäi mieleen eläimet, myös pahvista rakennetut, lummeveistos. Ja miten ystäväni luo stuccopohjalle eli laastille ja marmorille herkästi, löytäen ornamenteista, kukista, pienistä lentäväisistä (ei perhosia mut jotain siivellisiä...?) Kaikki keskustelu taiteen ääressä on kiintoisaa, hän on kotoisin tästä kaupungista ja kasvattanut
lapsetkin täällä.
Iltailomme oli mennä palstalle ja puskiin miehen kanssa. Jätimme pyörät ja kuljimme polkua nokkosten, orjanruusujen, horsmien, niittyleinikkien seassa. Kun minulla on innostus päällä nyt kasvien keruuseen, häneltä voin kysyä kaikkea. Keräsin mustaherukan lehtiä ja mikä tuoksu,kun kuivatan niitä aikomuksena käyttää juomana. Keräsin myös siankärsämön lehtiä ja ne auttavat vatsaani,kun naiseuden kivut vaivaavat. Näimme, että mustaherukoita tulee paljon ja mikäs sen hienompaa. Niiden aromi ja siemenissä oleva öljy on huippua. Samoin kun näin että mies siellä touhusi ja karsi koiranputkia ja kämmeköitä, nautti olostaan, oli sekin huippua. Hän kun on tuskitellut suunnitelmiensa kimpussa ja ollut huonolla unella. Ei sellasta mieluisaa oo kuunnella.
Eilen sain työskentelykokemusta taas galleriassa, luonnonväreillä ja savella. Se oli eteenpäinvievää, mikä ei ole välttis joka kerta ollenkaan varmaa, huomannut. Sain palautetta ja tunnistamista, joka hoisi ja kannusti. Läksin sieltä kuin siivillä ja hienosti näkökulmaa tuntemusta itseeni.
Kesä vaan kiitää eteenpäin ja yhdistyskokousta pukkaa, kesäteatteria suunnitellaan pyöräretkenä... Ja kurssini,
samalla oma lomani on heti juhannuksen jälkeen!

Kaikkea elämänmakuista ja eiköhän tää kesäkin lämpene! Moiskis!

Ei kommentteja: