21.5.2008

Elän kun seikkailen

Löysin vajaa viikko sitten netistä asuntoilmoituksen. Pieni kaksio Hyvinkäältä keskustasta. Eilen sitten matkattiin Riihimäen junalla Pojun kanssa viettämään oma seikkailupäivä siellä. Olin tosin lähteissä niin nälkäinen, että piti ensin tankata kiinalaisessa puffetissa. Jos ei ole voimia, seikkailukin rupee käymään työstä. Oli hauska seurata ikkunasta ihmisten ilmeitä, kun Poju istui terassin kaiteeseen sidottuna. Näin koko ajan ettei sillä ollut hätää, vaan ihmiset lepertelivät, onko sinut jätetty yksin!
Junavaunussa oli koululuokka samaan aikaan, joten kavereita riitti koiraa ihastelemaan. Vastapäätä jannu luki Loistopokkaridekkaria herkeämättä, vaikka välillä meteli oli aikamoinen, yksi tyttö oksensi ja osa lapsista pakeni hajua välikköön.
Oli kiva nähdä taas Hyvinkään asema ja sen pihalla kukkivat tosi runsaina tuomet. Antiikkiliikkeeseen en tällä kertaa poikennut. Sen sijaan löysin taidemuseon, kirjaston, kuvasin punaisen vanhan puukirkon. Oli hyvää aikaa ennen näyttöä istuskella katselemassa kaupunkilaisia ja hahmotella kartan avulla keskustan palveluita.
Kun saavuin oikealle kadulle, se oli heti ihastuksen paikka. Pienestä liikenneympyrästä lähti kadunpätkä, jolla 1905 valmistunut talo sijaitsee. Se on huolella pidetty ja maalattu. Sisäpihalla tehtiin kiveyksiä ja pyörävarasto oli piharakennuksessa. Nainen, joka kasteli istutuksia ja antoi Pojullekin vettä, osoittautui vuokranantajaksi. Meitä oli kolme katsojaa ja menimme asuntoon. Korkeat huoneet, uusitut keittiökaapistot, roskavaunu (huom!), laminaatit ja laatoitettu kylppäri. Ikkunat sisäpihalle päin. Naapureina paljon opiskelijoita sekä jokunen työikäinen pariskunta.
Kun kirjoitin omaa hakulomakettani, kävi ilmi että pitäisi olla maksaa kolmen kk:n vuokra heti kuun lopussa (2kk takuu). Ajattelin, että se on liian nopeasti. Samantien kuulimme että kuukauden päästä vapautuu toiset kaksi asuntoa. Siinä oli ratkaisu!
Niin palasimme seikkailulta tuloksen kanssa. Jalat puhki ja hieman eväitä S-marketista kangaskassissa. Tyytyväisin mielin. Nyt ei asuntoasiaa tarvitse enää järkeillä ja haeskella, vaan voin ruveta karsimaan huonekaluista ja suunnittelemaan uutta. Eteenpäin ja tietenkin viettämään kesää! Ensi viikon alussa Luumäelle. Laiffiiiiii!!!

Ei kommentteja: